Nationale Diabetes Challenge

In april 2017 zijn we begonnen om deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge te begeleiden om goed (lees: blessurevrij en gemakkelijk) te wandelen. Wat een enthousiaste en gemotiveerde deelnemers, en wat zien we veel progressie! Elke vrijdagochtend om 10.30 vertrekken we vanaf de Schakel in Vleuten. Vanaf 8 mei lopen we ook op de maandagavond, om 18.30 vanaf locatie Terwijde. De challenge die onze trainingsweken afsluit, wordt gehouden in de laatste week van september: van 27 tot en met 30 september.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen. De challenge is primair bedoeld voor (pre)diabeten, mensen met overgewicht en iedereen die door middel van wandelen in groepsverband wil bewegen op een leuke manier. De vijf gezondheidscentra behorend tot LRJG steunen het landelijke initiatief en doen ook mee met 20 weken wandelen tot de afsluiter: de vierdaagse challenge eind september.

De training

Deze training bestaat uit inlopen, warming- up en vervolgens oefeningen om de techniek te verbeteren, waarbij het hele lichaam wordt getraind. Uiteraard wordt er veel gewandeld, maar ook is het erg gezellig en wordt er veel gelachen!

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we praten je graag bij en samen kunnen we kijken of deze training passend voor je is.