Ab Reitz

Ab Reitz

Ab Reitz is al jaren actief in de hardloopwereld. Hardlopen doet hij zelf met veel plezier. In zijn rol van looptrainer en organisator van loopclinics wil hij zijn enthousiasme graag aan anderen overbrengen. Ab is tien jaar als middellange afstandloper lid geweest van Hellas in Utrecht. Daarna heeft hij het middellange afstandslopen voortgezet bij atletiekvereniging A.V. FIT in Zeist. In totaal was hij elf jaar lid van FIT, waarvan de laatste jaren als trainer van de loopgroep.

Als trainer heeft hij veel ervaring opgedaan in de begeleiding van zowel beginnende lopers als recreatieve wedstrijdlopers. Hij omschrijft zichzelf als wars van alle poespas. Hij geeft de voorkeur aan een ontspannen en eenvoudige aanpak met als motto “het moet leuk blijven en je moet heel blijven”. Het gaat bij hem om gevoel en plezier. De kick dat je iets kunt, waarvan je dacht dat je het niet kon. Dat wil hij mensen laten ervaren in teamtrainingen en in individuele trajecten.

In 2003 is Ab gestart met het geven van loopclinics voor AGIS in Utrecht. Momenteel is hij met deze clinics actief in Zeist, Bunnik en Vleuten.

Frank Reitz

Frank Reitz

Al vroeg werd Frank Reitz door zijn vader aangestoken met het hardloopvirus. Ook hij heeft bij zowel Hellas als bij A.V. Fit geleerd hoe je het maximale uit jezelf haalt tijdens een loopwedstrijd. Sinds enkele jaren geeft hij personal training aan (beginnende en gevorderde) lopers. Daarnaast haalt hij erg veel plezier uit het lopen van mooie wedstrijden. Dit af en toe natuurlijk ook samen met Ab.

Urenlang kunnen Ab en Frank het over hardlopen hebben. Met veel plezier hebben ze het over de lopers die ze trainen óf hebben getraind en wat deze voor resultaten hebben geboekt;  zoals die ene die na jarenlang niet te hebben gesport zich aanmeldde, twee keer per week ging trainen, kilo’s afviel en zich na 8 maanden met succes aan de start van een 10 kilometer-loop meldde. Eén van de inmiddels vele succesverhalen, waarbij opgemerkt moet worden dat de lopers dit natuurlijk met name aan zichzelf te danken hebben.