Hardlopen in een groep

Lopen in een groep is gezellig, je krijgt tips en advies en leert nieuwe mensen kennen. Een groep motiveert, stimuleert en kan een stok achter de deur zijn. Bij RunningZeist zijn er zowel groepen voor alle niveaus alsook groepen bedoeld voor gevorderden. De training voor gevorderden is bedoeld voor lopers die een 10 km onder de 55 minuten lopen, al kunnen zij ook in de andere groepen meedoen.

Beginnen met hardlopen? Veel beginnende lopers ervaren klachten en bekend is dat 60% van de startende lopers als snel stopt met hardlopen. Dit niet omdat de conditie niet wil verbeteren, maar omdat blessures of pijntjes aan knie, heup, achillespees, scheenbeen, voet, rug of een andere plaats ervoor zorgen dat de lol er vanaf gaat of het dusdanig belemmerend is dat ermee gestopt wordt. In onze groepen is er aandacht voor stijl en techniek. We moedigen sommige lopers aan om rustiger te gaan lopen, want continuïteit is in eerste instantie belangrijker dan snelheid.

Bij onze trainingen zorgen we ervoor dat er voor elk niveau loper iets te halen is, en dat ook nog eens tegelijkertijd. We doen geen lang parcours en je hoeft niet bang te zijn dat je tot last bent omdat je een paar jaar niet hebt gesport. Daarnaast heeft iedereen wel ergens last van; de één heeft last van z’n linkerteen en de ander sjouwt teveel kilo’s mee. Het gaat er juist om dat je elkaar helpt, aanmoedigt, inspireert en dat het ook nog eens gezellig is! We vinden het verder belangrijk dat je naar je lichaam luistert, dat je je eigen tempo pakt en je jezelf uitdaagt waar mogelijk.

Onze trainingen bestaan altijd uit:

  • een warming-up
  • loopscholing (aandacht voor looptechniek/longinhoud/kracht/etc)
  • een parcours
  • een cooling-down

Wij geloven dat je met de juiste opbouw en techniek en een beetje mentaliteit tot grootse prestaties in staat bent!

Kijk bij ‘diensten’ voor de verschillende groepstrainingen.